Ursuleți despre urși

Urși (Ursclassae latină) – o familie de mamifere de ordinul prădătorilor. Ele diferă de ceilalți membri ai pspului de către un fizic mai ciudat. Ursii sunt omnivori, urca și înoată bine, alerg repede, pot sta și pot trece pe distanțe scurte pe picioarele din spate.

Au o coadă scurtă, o haină lungă și groasă, precum și un simț excelent de miros și auz. Vânează seara sau la răsărit. De obicei se tem de o persoană, dar pot fi periculoși în locuri unde sunt obișnuiți cu oamenii, în special ursul polar și ursul grizzly. Imune la intepaturi de albine. În natură, dușmanii naturali nu au aproape nimic.

Ursuleți despre urși

Ursii au apărut cu mai mult de zece milioane de ani în urmă – în mijlocul Miocenului. Cel mai faimos urs de peșteră, care în acel moment a trăit în regiunile muntoase din Eurasia. Au găsit un adăpost în peșteri (de aici și numele). Structura dinților acestor urși indică faptul că alimentația hranei lor a inclus numai alimentele vegetale. Dimensiunile speciei moderne de urși variază foarte mult, dar toate sunt asemănătoare în aspect. Cu alte animale nu vei fi confuz!

Ursii au fălci puternice, cu colți uriașe. Pe gheare există gheare. Numărul principal de urși este omnivor. Dar sunt fastidioase. De exemplu, un urs polar mănâncă garnituri, iar un burete de urs îi place să mănânce furnici. În familia ursilor din vremea noastră există doar 7 specii. Zona de distribuție este tot Eurasia, Arctica și, de asemenea, America. 3 specii de urși – spectaculoși, spongioși și malay – au caracteristici atât de diferite încât toate trei aparțin genurilor diferite.

Greutatea celui mai mic urs adult este de aproximativ 50 de kilograme.

Este un urs malay. Cu această greutate, cum se poate numi mic?

Greutatea celui mai mare urs poate ajunge la o tonă.

Este un prădător mare – un urs polar.

Panda este un membru al familiei ursului.

Până atunci, până la momentul în care a fost luată în considerare. Dar studiile efectuate pe această temă au oferit toate motivele pentru izolarea pandelor într-o familie independentă. Similitudinea dintre pandi și urși este doar externă.

Ursul brun este cel mai cunoscut.

Diferitele popoare i-au făcut un personaj în basme și legende. Ursul brun are un nivel destul de înalt de inteligență, de aceea performanțele sale sunt adesea incluse în programul de circ. Se știe că printre celelalte animale sălbatice psihologia ursului este cea mai apropiată de om. În medie, greutatea acestui urs este de trei sute de kilograme. Cu toate acestea, există atât persoane mai mici (cântărind de la 80 kilograme), cât și reprezentanți mai mari (până la 800 de kilograme). Lungimea corpului ursilor bruni este de obicei de aproximativ 2,5 metri. Numele său se datorează culorii maro de blană.

Există multe diferențe între reprezentanții urșilor bruni.

De îndată ce au fost împărțiți într-un număr mare de specii independente. Dar acum toate soiurile de urs brun formează o specie.

Ursul brun este proprietarul taigii.

Reprezentanții acestei specii au locuit întreaga zonă forestieră din Eurasia și America de Nord. Locul preferat al vieții pentru un urs brun este vechea pădure cu fluxuri și cursuri în ea. Pentru majoritatea regiunilor din Federația Rusă, locuirea în pădurile urșilor bruni este considerată o întâlnire obișnuită.

Urșii bruni sunt înșelați.

Spre deosebire de albi. În spatele fiecărei fiare este o anumită bucată de pământ. În limitele sale, există locuri speciale în care ursul găsește adăpost, hrănește, se află în casă. Este ușor să găsiți aici urmele de urs – căile cele mai frecvente mișcări de urși.

Ursuleți despre urși

Ursul brun este nemișcat.

Dar numai în aparență. Cu viteza de mișcare, aceștia sunt în regulă – alergând rapid urșii maro – dezvoltă viteze de până la 55 de kilometri pe oră.

Principala bază nutritivă a ursului brun este alimentul vegetal.

Poate fi o varietate de fructe, rizomi de plante, verzi verzi. Pentru a-și diversifica dieta reprezentanții acestei specii pradă peștelui, mâncați insecte. Și în primăvară, obiectul vânătorii lui poate fi căprior, moose și mistreț.Se întâmplă ca ursul brun, cu răbdare surprinzătoare, să stea în marmote și goperii, așteptând apariția lor.

Ursul brun intră în hibernare. – durează între 75 și 195 de zile pe an. Ei dorm într-o zi, pe care ei l-au pus sub copaci căzuți. Înainte de hibernare, urșii bruni trebuie să acumuleze o cantitate suficientă de grăsime. Există momente când urșii bruni nu pot adormi. Apoi se rătăcesc prin taiga – ei se uită – de aici și al doilea nume – urșii.

Un urs brun poate mușca o femelă împreună cu puii.

Timpul mai-iunie este condus de urși. Când doi bărbați concurează între ei, cazul se transformă adesea într-o luptă. Dar iată ce este interesant: după rut, bărbatul nu mai vrea să știe femeia. Întâlnit-o împreună cu copiii, îi pot mușca.

Ursul brun este inclus în cartea roșie.

Statutul său în această carte sună astfel: “specii amenințate”. Conform estimărilor brute, numărul de urși bruni este de aproximativ 200 mii de indivizi, dintre care majoritatea locuiesc în Rusia.

Comparativ cu greutatea adulților, puii se naște complet subțiri.

Greutatea corporală este de numai jumătate de kilogram. În lumina ei par orbi (o văd doar într-o lună) și surzi. Timp de trei ani puii trăiesc alături de mama lor, care are grijă de ei.

Puii mari ajută să aibă grijă de cei mai tineri.

De obicei, bebelușul dă naștere la fiecare doi ani. Puii de vârstă (mai ales surori) se ocupă adesea de cei mai tineri.

bear Ursul grizzly este una dintre soiurile ursului brun. Grizzliții locuiau în teritoriile Americii de Nord. Are o culoare mai deschisă, care are și o nuanță gri. Mâncarea de legume pentru el a scăzut în fundal. Principala sursă de hrană – vânătoare pentru ungulate și prinderea peștilor. Pe insula Kodiak, care este cea mai apropiată de Alaska, trăiesc cel mai mare subspecii ursilor grizzly – unii oameni cântăresc șapte sute de kilograme.

Ursuleți despre urși

Ursul negru (baribal) se referă la cele mai numeroase specii din lume. A stabilit pădurile din Canada și Statele Unite. Greutatea acestor urși atinge 150 de kilograme. Ursul negru este omnivor. În dieta hranei sale include fructe și frunze de plante, insecte și, uneori, vertebrate mici. Puii de urși din acest urs s-au născut într-o zi, greutatea lor ajunge abia la trei sute de grame. Numărul tinerilor variază de la unu la patru. Odată cu apariția primăverii, ursul cu bebelușii părăsește zidul. Aproximativ un an mai târziu, tinerii sunt separați de mama. În același timp, femelele tinere trăiesc pe teritoriul mamei. Și bărbații tineri sunt forțați să caute un loc diferit pentru ei înșiși. Se știe că doar 15% dintre bărbații tineri supraviețuiesc și ajung la maturitatea sexuală.

Un urs polar are mai multe nume.

Primul este polar, pentru că trăiește foarte aproape de Polul Nord. Al doilea este naval, deoarece acest urs înoată bine.

Urșii albi au blană albă.

Mai multe judecăți eronate. Blana însăși este incoloră, formată dintr-un număr de tuburi incolore. Doar suprafața interioară a acestor tuburi este neuniformă, așa că sparge lumina, reflectând-o sub tot felul de unghiuri – deci senzația de alb.

Speciile ursului polar s-au format relativ recent.

Paleontologii atribuie apariția ursilor polari la 250.000 de ani în urmă.

Ursul polar provine de la același strămoș ca și cel maro.

Numai ursul polar sa adaptat la viață în condiții severe în gheață. Populația urșilor polari nu este numeroasă, prin urmare această specie este inclusă în Cartea Roșie.

zone Zona de distribuție a ursului polar este limitată la Arctic.

A locuit teritoriul la 88 de grade latitudine nordică, cel mai adesea trăiește între râuri de gheață și aisberguri. Persoanele individuale pot fi văzute la mai mult de o sută de kilometri de pământ. Polar poartă înot perfect, fără odihnă absolut ușor poate înota până la șaizeci de mile.

Ursul polar este un prădător. La predarea sa specializat.

Vânează iepurii de mare, sigiliile inelate și chiar moluștele.În răbdare și nu puteți refuza! Un urs polar poate fi o lungă perioadă de timp în găurile de respirație ale sigiliilor și, atunci când apar, le atacă. Dar timpul merită. La urma urmei, grăsimile și pielea sunt pe placul iubit al urșilor polari. Este interesant faptul că un urs polar poate mânca doar o astfel de cantitate de hrană în doar o oră, masa fiind de 10% din greutatea ursului însuși.

Ursuleți despre urși

Ursul polar se rătăcește adesea.

Într-adevăr, el comite migrații sezoniere, care consumă mult timp.

Sarcina ursului alb durează până la 250 de zile.

Interesant, apar rut urșii polari în primele luni ale primăverii, iar ovulul fertilizat este „în așteptare“ ieșire urs în țara (se întâmplă în toamna) – până la acest punct dezvoltarea sa este suspendată.

be Urșii polari au “case de maternitate”.

Nașterile apar în locuri strict definite – aici urșii polari construiesc zăpezile de zăpadă în zăpadă. Bebelușii (cântărind până la 800 de grame) se nasc între ianuarie și aprilie.

be Urșii polari au hibernare relativ scurtă.

În medie, două luni. Da, și hibernare, poate fi numit cu o mică întindere. Urșii polari nu cad într-o amorțire completă, ursul se poate trezi, se uită ce se întâmplă în zi, își linge copiii.

be Urșii polari sunt sociabili.

Deseori pot fi găsiți jucători, sunt prietenoși unii cu alții. Comunitățile nu formează urși polari.

bear Ursul himalayan (aka alb-chested și Ussuri) este relativ mic.

Masculii cântăresc, în medie, 130 kilograme, femele – 70 de kilograme. Acești urși au urechi largi și lungi vizibile. Unul dintre numele ursului himalayan se datora prezenței unui spot deschis pe piept. Restul blanii este negru și ușor strălucitor. În Rusia, urșii trăiesc în Orientul Îndepărtat, cu dorința de a se stabili în văile râurilor.

bear Ursul himalayan face “cuiburi urs”.

Acestea sunt marginile ramurilor care rămân după urcușul acestor urși prin copaci. Aici găsesc fructe. În mâncare sunt ghindă, nuci de pin, fructe de cireș, precum și tulpini de plante. Uneori adaugă în dieta sa diverse insecte.

be Urșii himalayeni au multe de-a face cu copacii.

În afară de a-și mânca roadele, ei aranjează în golurile adăposturilor, folosesc coroana copacilor pentru a proteja puii. În caz de pericol, femelele își împing puii în sus și ea mișcă atenția inamicului puțin mai departe de ei.

Ursul Malay are același spot alb pe piept ca ursul himalayan.

Ursul Malay trăiește în pădurile tropicale din Asia de Sud-Est. Are părul neted, pe piept – un loc luminos. Acest urs este omnivor: dieta sa include atât alimente vegetale (fructe și frunze), cât și animale (insecte, reptile, mamifere și păsări mici).

Ursul-burete aproape de 2 ori mai mare decât Malay.

Da, și este acoperit cu un strat mai gros și mai lung. Locuieste in tropice din India si Ceylon. Alimentele sale cele mai preferate sunt furnicile și termitele insectelor. El nu refuză din carouri, el mănâncă alimente vegetariene. În acest urs, buzele au capacitatea de a întinde un tub – astfel încât este mai convenabil pentru ei să “vâneze” pentru furnici. Din cauza acestei particularități, ursul și-a luat numele – buretele. Un tobogan cu pui (de obicei un bebeluș unul sau doi) trăiesc împreună timp de doi sau trei ani. Spectacled Bear este singurul reprezentant al familiei care trăiește în America de Sud.

Numele a venit din cercurile albe din jurul ochilor. Acesta este un urs foarte ciudat. Greutatea corporală a bărbatului poate ajunge până la 140 de kilograme. Există un urs spectaculos în majoritatea pădurilor montane. Principalul produs alimentar este legumicul.

Add a Comment