mamifere

Cel mai mare mamifer este balena albastră (Balaenoptera musculus). Femelele adulte ale acestui mamifer marin pot ajunge la 120 de tone, iar lungimea corpului este mai mare de 26 de metri. Copiii unei astfel de balene se nasc cu o greutate de 3 tone și 6-8 metri lungime.

Cel mai mare mamifer terestru

este un elefant african. Masculii acestui animal (Loxodonta africana africana) ajung la o greutate de 4 până la 7 tone, iar în creștere greabănul este de 3-4 metri. Cel mai mare specimen înregistrat oficial a fost un împușcat de sex masculin în Angola în 1974, cântărind 12,24 tone.

Cel mai greu mamifer terestru

este un urs polar. În 1960, lângă Alaska, în Marea Chukchi, a fost împușcat un urs polar, care a cântărit aproape 900 kg. Acoperirea corpului său era de 1,5 metri, iar lungimea corpului măsurată de la conturul conturului de la coadă la nas era de 3,5 metri. În acest aspect, vorbim despre densitatea corpului.

Cel mai grav mamifer, în general, este femela balenei albastre, care a cântărit 190 de tone. A fost prins în apele Antarcticii în 1947, lungimea balenelor a depășit 27 de metri.

Cel mai lung mamifer

este, de asemenea, femela din balena albastră. În Atlanticul de Sud, în statul Georgia, o femeie de 33,58 metri lungime a fost aruncată pe uscat.

Cel mai mare mamifer

este girafa (Giraffa camelopardalis), care trăiește în savană cu o cantitate mică de umiditate și păduri la sud de Sahara, în Africa. Barbatul George al subspecii Tippelskirchi la vârsta de 9 ani a fost de 6,1 metri. Recordul a fost înregistrat la Chester Zoo din Anglia în 1959.

Cel mai mare dintre mamiferele dentare este balena de spermatozoizi. În Muzeul Britanic se află maxilarul inferior al balenei de spermă (Physeter macrocephalus), ajungând la o lungime de până la 5 metri. Oamenii de știință presupun că aparțineau unui bărbat cu o lungime de corp de până la 26 de metri. Dar cea mai mare dintre balenele spermei măsurate cu precizie a fost prinsă în 1950, în apropiere de Kuriles, și a ajuns la 20,7 metri.

Lupul este considerat cel mai mic mamifer. Specia (Craseonycteris thonglongyai) trăiește în numai 21 de peșteri de calcar din sud-estul Thailandei. Greutatea copiilor abia atinge 2 grame, iar mărimea aripilor este de aproximativ 13-14,5 cm.

Cel mai mic dintre mamiferele care nu zboară este dentina albă dulce (Suncus etruscus). Lungimea sa, împreună cu capul, nu depășește 48 mm, dar lungimea cozii este de 25 până la 30 mm. Greutatea unui dinte alb este, de obicei, de 1,5-2,5 grame, și trăiește pe coasta Mării Mediterane și în sudul Africii de Sud.

Cel mai rapid dintre mamiferele terestre este ghepardul (Acinonyx jubatus), care trăiește în zonele deschise ale Iranului, Africii de Est, Afganistanului și Turkmenistanului. Viteza maximă pe secțiunea de 550 de metri este de până la 100 km / h. Pentru distanțe lungi, peștele (Antilocapra americana) rulează mai repede decât oricine altcineva. Acest animal de pe continentul nord-american poate rula un segment de 6 km cu o viteză medie de 56 km / h, o distanță de 1,6 km – cu o viteză de 67 km / h și un segment de 800 de metri la o viteză de 88,5 km / h.

Cel mai rapid dintre mamiferele marine este balena ucigașă (Orcinus orca). În 1958, un record de 55,5 km / h a fost înregistrat în partea de nord-est a Oceanului Pacific. Există dovezi că aceeași viteză poate fi dezvoltată de porpoizii cu aripi albi, totuși numai la distanțe scurte.

Cel mai lent mamifer

este o lebădă cu trei picioare (Bradypus tridactylus), care trăiește în pădurile tropicale din America de Sud. Animalul se mișcă la sol cu ​​o viteză medie de 1,8-2,4 metri pe minut sau 0,1-0,16 km / h. Totuși, în copaci, lenea se mișcă mai repede – până la 4,6 metri pe minut sau până la 0,27 km / h.

Cat.

Printre feline, cel mai mare

este tigrul. Panthers tigris altaica are o lungime medie de 3.15 metri, înălțimea sa ajunge la 107 cm, iar greutatea este de aproximativ 265 kg.

Cel mai greu bolnav a fost împușcat în Africa de Sud în 1936, cu o greutate de 313 kg.

Cea mai mică pisică

este bengaleză.Împreună cu capul, lungimea corpului ajunge la 35-48 cm. Femeia medie conduce numai 1,1 kg, iar masculul este de 1,5-1,6 kg. Copiii trăiesc în sudul Indiei și în Sri Lanka.

Primate.

Cel mai mare dintre primate

este gorila (Gorilla gorilla graueri). Condiții de viață în câmpii bărbați Congo poate ajunge la 163 kg, iar înălțimea lor este de 180 cm.

Cea mai mare primat

o gorilă de munte. În 1938, un bărbat a fost împușcat mortal în Congo-ul belgian, a cărui înălțime de la creastă până la tocuri era de 1,95 metri.

Cel mai dificil dintre primate este și gorila montană.

În grădina zoologică din San Diego din California până în 1944 a trăit un bărbat, a cărui greutate a atins 310 kg.

Cel mai mic primar

este lemurul mouse-ului. Desigur, tupaya nu sunt luate în considerare, care sunt foarte primitive și similare cu shrews. Deci, un lemur de pitici de mouse a fost descoperit relativ recent în Madagascar. Lungimea corpului cu capul său este de 62 mm, lungimea cozii este de aproximativ 13 mm și greutatea aproximativ 300 de grame.

Cea mai mare dintre pinipedelor

este un sigiliu elefant (Mirounga leonina), care rezidă în zona sub-antarctică insule. Cifra maximă este de 3,7 metri, iar greutatea poate ajunge până la 3 tone. În general, în afară de elefantul marin, există, de asemenea, sigiliile obișnuite și urechile și moluștele la ordinul pinipedelor.

Pinnipede.

Cel mai mic dintre pinipedelor

este foca Galapagos (Arctocephalus galapagoensis). Femelele sale adulte ajung la o lungime de numai 1,2 m, iar greutatea lor nu depășește 27 kg. Bărbații sunt mai mari, cântăresc până la 64 kg și pot crește până la 1,5 metri în lungime.

Cel mai rapid pepinieră

este leul de mare (Zaiophus californianus). Viteza trântitului la o distanță scurtă fixată pentru acest animal a fost de 40 km / h. Pe uscat, cel mai rapid sigiliu de crab (Lobodon carcinophagus), care poate circula la viteze de pana la 25 km / h, a fost cel mai rapid.

Rozătoare.

Cel mai mare rozătoare

este cappuccino (Hydrochoerus hydrochaeris), care trăiește în nordul Americii de Sud. Lungimea corpului ei, împreună cu capul, poate ajunge până la 1,3 metri, iar greutatea – până la 79 kg. În captivitate, carpalul poate deveni obezi, înregistrându-se un astfel de specimen la 113 kg.

Și cel mai mic rozător

este hamster pitic de nord (Baiomystaylori), care trăiesc în Arizona, Texas, și în Mexic, aceeași dimensiune și are salpingotus (Salpingotulus Michaelis), care trăiesc în Pakistan. În aceste rozătoare, lungimea capului împreună cu corpul nu depășește 3,6 cm, în timp ce coada este de două ori mai lungă.

Add a Comment