cerb

Cerbul

, care trăiește în timpurile noastre, formează un grup de animale, care cuprinde aproximativ patruzeci de specii. Apariția cerbilor variază foarte mult. De exemplu, cerbul nobil, a cărui mărime este mare și un cerb foarte mic, sunt cu totul altceva. Coarnele de cerb se formează pe suprafețe speciale ale osului frontal, nu sunt comparabile cu coarnele altor animale. Numai bărbații au coarne. Excepția este renița de sex feminin.

Cel mai mic cerb cântărește aproximativ două kilograme.

Și creșterea lui nu depășește douăzeci și cinci de centimetri. Numele lui științific este micul canchil. Zoologii îl numesc cerb. Printre cerbi, “gigantul” este un cerb african – greutatea lui poate ajunge la cincisprezece kilograme.

Olenki nu au coarne.

Dar ei au colți mari, atât de mari încât ei ies în afară! În general, cerbul este cel mai primitiv dintre toți rumegătoarele. Apropo, ei sunt cei mai vechi din acest grup. Ziua căprioarei se face în goluri! Aceste goluri de cerb se ridică puțin deasupra solului. Se hrănesc singuri noaptea. Căpriorul african trăiește în locuri umede, iar locuitorii asiatici locuiesc în locuri aride.

Olenki sunt foarte atenți.

De aceea, ele sunt rareori văzute în pădure. Dacă, accidental, un cerb este lângă o persoană, dispare într-o groapă într-o singură clipă și așteaptă ca o persoană să părăsească acest loc. Protejează căprioara și colorarea patronează – prin urmare, chiar și pe lalele este dificil de detectat. Și dacă luați în considerare și faptul că caprioarele se pot menține pe o perioadă lungă de timp, se dovedește că cineva trebuie să meargă cu mare grijă față de habitatele lor.

Un cerb poate provoca rani sfâșiate pe adversar.

Da, acest animal drăguț și blând (cu un fel de) are canini lungi. În nici un caz nu poate fi călcat, deoarece un animal calm în acest caz se va transforma instantaneu într-o fiară. Olenki înoată bine și se scufundă. Dacă există apă în apropiere, atunci această capacitate a cerbului este un alt fel de evadare de la urmăritori.

Dieta lui Olenkov include nu numai alimentele vegetale. – Ei mănâncă atât insecte, craburi, cât și pești mici, ouă de păsări și chiar păsări. Faptul este că, deși aceste animale sunt legate de rumegătoare, stomacul lor este alcătuit din trei camere – sistemul digestiv nu este suficient adaptat pentru a digera un număr mare de alimente vegetale.

Kabarga este una dintre formele de tranziție de la cerb la reni.

Kabarga este un cerb primitiv. Indivizii acestei specii de cerb trăiesc în munții Altai și Sayan și locuiesc și în munții din Siberia și Orientul Îndepărtat. Căprioara de mosc este încă mai aproape de cerb, doar cu dimensiuni mai mari. Zece zeci de colți care se ridică la zece centimetri. Baza nutriției este lichenul, de aceea aceste cerbi preferă să se stabilească în pădurile de molid pe versanții de sud-est ai munților. Cerbul mosc nu trăiește în cireadă.

Muschii sunt salvați cu pricepere de pericol.

Dacă o fiară de pradă sau un vânător îi urmărește, cerbul mosc pur și simplu încurcă traseul. Ei o fac într-un mod foarte original: ei înainte de a alerga înainte, apoi, ca și cum ar intra în propriile lor piese, ei se întorc și să sară undeva în lateral. Și muscă-tijele sunt jumping măreț! Dacă astfel de manevre nu-i ajută să scape de vânătoare, aceste căpriori urcă repede munți, iar pe astfel de steepuri, chiar și lupii nu se pot ridica.

Motivul pentru distrugerea cerbilor de mosc a fost posesia acestui sac muscular cerb.

Se găsește la bărbați pe burtă și include aproximativ patruzeci de grame de mosc. Este necesar ca reni să marcheze teritoriul de atracție a femelelor. Oamenii au nevoie de medicamente (în China), de asemenea, este folosit pentru a păstra parfumul. Se știe despre existența unei moschei din est care a fost construită în secolul al XIV-lea îndepărtat. Deci, în materialele de construcție trebuie doar să includem mosc. Parfumul templului a supraviețuit până în prezent.Deși acești cerbi au mulți dușmani naturali, cum ar fi râsul, wolverinele, vulpea, inamicul numărul unic rămâne un om pentru care cerbul de mosc este un trofeu foarte valoros.

Cerbul de apă în aspect seamănă cu cerb mosc.

Și ei nu au coarne. Doar căprioarele de apă (după cum se vede prin nume) trăiesc de-a lungul malurilor corpurilor de apă: lacuri, râuri și chiar mlaștini. Ei locuiesc pe teritoriul Chinei de Est.

Muntjak este singurul reprezentant al cerbului, care are atât colți, cât și coarne. Dar acestea din urmă nu au încă proprietățile unei arme convenționale. Acești reni locuiesc pe teritoriul Asiei de Sud-Est.

Cerbul își scot adesea coarnele.

Fac asta în fiecare an. În fiecare an cerbii înlocuiesc coarnele, în timp ce noul nu repeta niciodată contururile vechiului. Timpul de descărcare a vechilor coarne este la sfârșitul sezonului de împerechere.

® Deer au cele mai ramificate coarne în prim-plan.

Cerbul tânăr se naște cu coarne mici și simple, cu apariția unor indivizi pe coarne apar lăstari, iar vechile coarne devin din nou mai simple.

Noi coarne cresc cu o viteză uimitoare.

Anume: un centimetru pe zi. De fiecare dată când sunt formate din țesut cartilaginos. Este interesant faptul că coarnele nou dezvoltate diferă cu căldura și delicatețea lor. Cornii tineri simt chiar mușcăturile insectelor. Din cauza sensibilității lor, căpricii sunt foarte protectori pentru noile coarne.

Un cerb nobil este un reprezentant tipic al cerbului nobil.

Din cele mai vechi timpuri, populația Eurasiei, America de Nord și Africa de Nord este foarte populată. În epoca noastră, oamenii de știință au de la 15 la 18 subspecii de cerb roșu, fața fiecăruia este foarte diferită de celelalte. Aceste cerbi trăiesc în păduri (de la sudul taigii la nord de pădurile subtropicale) și în munți (de la pajiștile alpine până la poalele munților).

Cerbul european nobil este foarte nepretențios în produsele alimentare. Dieta lor include coaja de copac, lăstari de pin, licheni. Foarte îndrăgostiți de ierburi proaspete, ciuperci, mere sălbatice, ghindă, castane etc.

În sezonul de împerechere, cerb “crea harems”.

Sunt cirezi, care includ doar un bărbat și trei până la douăzeci de femei. În timpul sezonului de împerechere, de multe ori puteți auzi urletul unui bărbat în zori.

Copiii mici de cerb se nasc într-un “loc retras”.

Sunt născuți la fața locului. În prima săptămână de viață, cerbul se desfășoară cu mișcare puțin sau deloc. Da, și mama vine la ei doar pentru hrănire – în restul timpului ea merge lângă puii. Dar deja în a doua sau a treia săptămână căprioara începe să-l urmeze pe mama, iar într-o lună – ciocănește în mod independent iarba. În al doilea an de viață, bărbații tineri cresc în coarne simple.

Roșii sunt cel mai mic cerb european.

Au primit numele din cauza aranjamentului oblic al elevilor. Aceste cerbi au un corp scurt, pe cap sunt coarnele poziționate vertical, care au între trei și cinci germeni.

Eroii au mulți dușmani naturali. Acestea includ ras, lupi, vulpi. Prima săptămână de viață a căprioarelui Roe a fost forțată să se culce, ascunzându-se în locuri izolate și diferite. Aceasta oferă o șansă să supraviețuiască cel puțin un cerb.

Lan a fost înființat artificial.

Lan în mediul natural a locuit țările mediteraneene. Apoi a fost complet exterminată, iar apoi, într-adevăr, populația de căprioare a început să se recupereze – cu ajutorul aceleiași persoane. Condițiile rusești nu sunt foarte favorabile pentru viața cerbilor. În zilele noastre locuiește în unele teritorii din Marea Baltică, Ucraina și Belarus. Cel mai mare număr de persoane locuiesc aici în ferme de vânătoare. Lan nu poate merge pe zapada adanca, motiv pentru care in lunile de iarna ar trebui sa fie alimentat.

Lan are întotdeauna o culoare reperată.

Cei mai mulți dintre cerbi s-au născut pete, și apoi o dată pentru totdeauna își pierd această culoare. Lani nu are. Piei reticulate le ajută să se ascundă – petele se îmbină cu strălucirea razelor soarelui.Cu toate acestea, acest lucru este bun numai în condițiile de locuire în pădurile veșnic verzi. În pădure, unde copaci își dau frunzișul în timpul iernii, länni trebuie să se îmbrace în aceste luni, eliminând astfel petele inutile.

Moose este cel mai mare cerb.

Greutatea celui mai mare los poate ajunge la o jumătate de tonă, iar gama de coarne este de doi metri. Aceste cerbi au un piept puternic, un cap mare. Moose au o audiere excelentă – urechile lor mari, cu orice strălucire străină, se îndreaptă spre sursa sunetului. Losi locuiesc în zonele climatice reci și temperate din emisfera nordică.

Pentru mult timp elk a fost distrus de dragul pielii. A fost făcută din camisole și pantaloni pentru armata rusă. Dar de la începutul secolului trecut era necesar să renunțăm la acest lucru. La acea vreme, au existat foarte puține Losi …. Datorită unei interdicții totale de a vâna aceste animale, populația lor a început să crească. În prezent, în Rusia locuiesc circa 600 mii de indivizi.

Moose – animale bine îmblânzite.

De exemplu, dacă un copil intră în lume dintr-o sticlă, el devine imediat atașat asistentei sale umede. Cu toate acestea, fermele mari de elan sunt greu de întreținut, deoarece un moose mănâncă aproximativ șapte tone de hrană pe an – și aceasta este în principal scoarța de lemn și ramurile. Cu toate acestea, în mediul natural în lunile de vară, moose place să mănânce plante de apă.

Vrăjitorii naturali ai elanului sunt urșii și lupii.

Acestea din urmă sunt de obicei atacate de un grup. Ursii sunt cei mai periculosi in primavara – dupa hibernare. Adevărat, rezultatul bătăliei poate fi deplorabil atât pentru elci cât și pentru ursul însuși.

Cerbul nordic sunt nomazi.

Prin debutul vara, efectivele de cerb sunt obligate să părăsească pădurile din nord chiar mai departe spre nord – sunt conduse de gadflies și gnus. În toamnă aceste animale se întorc în pădure. Motivul este că, în tundră, vânturile tampesc puternic zăpada, iar hrana pentru cerb nu poate fi descoperită. Căile de primăvară și de toamnă sunt aceleași, și căile navigabile. Dimensiunea migrației este determinată de 800 kilometri. Este interesant faptul că prima primăvară, femelele tinere cu cerb sunt pornite, traversează râurile pe gheață. Bărbații, care migrează spre nord mai târziu, trebuie să traverseze râurile prin înot.

O femeie nou-născută pe o așternută este lins până la uscare.

Acest lucru este necesar pentru ca puiul să nu înghețe. În această procedură, femeia își amintește mirosul copilului. Cerbul însuși recunoaște mama cu voce. Interesant este faptul că, în a doua zi după naștere, copilul merge bine și chiar înoată.

Add a Comment