cambulă

Căpșunul este numele mai multor specii de pești care trăiesc în mări și au o formă plată a corpului. Caracteristicile distinctive ale căpșunului sunt, în primul rând, într-o formă de corp aplatizată, precum și localizarea ochilor, care sunt pe o parte. Fluturașul are aripioare, care sunt situate pe partea cu fața în sus.

cambulă

Există mai multe specii exotice de fluture, principala “atracție” a căreia este prezența ochiului pe capul coastei. Fluturașul trăiește pe fundul mării, unii pot intra în iazuri de apă dulce. Carnea acestui pește este destul de gustoasă, ceea ce a cauzat importanța comercială a fluturii.

Diferitele specii preferă să “populeze” la diferite adâncimi și să aleagă un sol diferit. Dimensiunile variază de asemenea. Fluturașul este capabil să schimbe culoarea corpului. Totul depinde de pământ, alături de care este acest pește. Astfel, devine aproape invizibil. Multe specii de cambulă sunt de importanță comercială.

Pentru o cambulă, există un corp înalt, foarte strâns comprimat din lateral.

Este asimetric. Vorbind într-un limbaj mai simplu, ceea ce putem lua pentru spate și burtă nu este altceva decât o parte și o altă parte. Pentru a răspunde la întrebarea care parte este situată în partea de sus și în partea de jos, este necesar să aflați la ce specie această fluture aparține.

fl Fluturașul “tânăr” se comportă ca toți ceilalți pești.

Așa este. Și aceasta se aplică, în special, la înot, înainte de a ajunge la maturitate, cambulă în acest sens nu diferă de alte pești. Corpul ei este simetric. Ochii sunt de asemenea pe fiecare parte a capului. Odată cu vârsta, fluturașul se află pe una din laturi. Ochii ei se îndreaptă spre cealaltă parte, care se datorează și creșterii neuniforme a corpului fluturii.

Flounderul se caracterizează printr-un mod de viață inferior.

Flăcările sunt îngropate în nisip astfel încât numai ochii și partea superioară a capului să rămână pe suprafața sa. Acești pești se pot sătura foarte rapid în pământ. Ei fac acest lucru în felul următor: cu ajutorul mișcărilor ondulate ale margini ale corpului lor, fluturașul creează o mică depresiune în pământ. Se scufundă instantaneu în ea. Aceste mișcări vzmuchivayut sol, care apoi se stabilește pe corpul de cambulă, și este îngropat în ea.

Flounder – înotători răi.

În mare măsură totul. Fluturașul zboară cu ajutorul mișcărilor vibratorii ale aripilor. Dacă sunt în pericol, fluturașul se va întoarce către coasere și în această formă va înota rapid înainte. După eliminarea pericolului, acești pești se împrăștie din nou în pământ.

Flounderul poate schimba ușor culoarea corpului său.

Mai degrabă, partea pe care se află gazul. Culoarea plantei depinde de culoarea fundului, precum și de modelul acestuia. Astfel, căpșunul atinge faptul că devine practic imposibil de observat. Această abilitate de a imita se numește mimicrie. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că mimetismul nu este specific pentru toți indivizii de fluturi, ci doar pentru a vedea. Dacă fluturașul este orbit, atunci nu poate imita, adică. nu schimba culoarea corpului.

Dimensiunea fluturii variază de la câțiva centimetri până la câțiva metri.

Frunza de mască a celor mai mici specii este de numai câteva grame. Masa celei mai mari specii de cambulă depășește trei sute de kilograme, iar dimensiunea este mai mare de patru metri.

Halibutul este numele celui mai mare cambulă.

Ei locuiesc în adâncurile Oceanului Atlantic și Pacific. Acestea pot trăi până la vârsta de cincizeci de ani. Greutatea maximă înregistrată este de 363 kilograme. În plus, halibutul este un pește foarte gustos, din cauza căruia halibutul este prada dorită pentru pescar.

spa Halibutul are loc la o adâncime de trei sute până la șapte sute de metri.

Recoltarea are loc în gropi adânci care se află în fiorduri sau de-a lungul coastei. Halibutul se dezvoltă în principal pe coasta norvegiană, precum și în următoarele zone: Insulele Feroe, Strâmtoarea daneză, bazinul hidrografic al Groenlandei, Scoția și Islanda.

fishing Pescuitul halibut industrial este dificil.

În plus, este strict controlată. Acest lucru se datorează particularităților vieții halibute. Ele nu formează clustere, ci plutesc singure. În plus, halibuturile cresc foarte încet. În legătură cu acest fapt, indivizii mari se găsesc în capturile pescarilor nu atât de des. Adevărat, sa găsit o cale de ieșire din această situație. Se compune, în primul rând, în reproducerea artificială a halibutului – în bazine speciale, peștii tineri de halibut ating o masă de aproximativ o sută de grame, după care sunt expediate în cuștile de mare. Aici, halibutul ajunge la o masă de două până la cinci kilograme, care este marfa.

Kalkan Marea Neagră este un pește valoros.

Acest cambulă are importanță comercială. Marea Neagră Kalkan are o carne foarte gustoasă. De exemplu, puteți cumpăra un kilogram din acest pește în Turcia pentru cel puțin cincisprezece dolari. În anii șaizeci ai secolului trecut, două sau trei tone de Marea Neagră Kalkan au fost prinse în fiecare an de pe coasta Crimeei. Cu toate acestea, în anii șaptezeci, stocurile de pește au scăzut semnificativ. Acesta a fost motivul impunerii interzicerii pescuitului la Marea Neagră Kalkan. În prezent, nu există nici o interdicție.

Pescuitul de la Marea Neagră Kalkan în vremea noastră subminează rezervele acestui pește.

Capturați Kalkan folosind rețele cu mai multe kilometri. Rețelele de fund cu ochiuri mari suprapun rutele de migrație pentru reproducerea Mării Negre Kalkan – acesta este modul tradițional de capturare a acestei fluturi. Iar lungimea rețelelor este de sute de kilometri. Recent, pescuitul a devenit imposibil de gestionat, ceea ce poate duce la o pierdere semnificativă a rezervelor valoroase de la Marea Neagră Kalkan.

Gama habitatului Kalkan este foarte limitată.

Pe lângă mările Negre și Azov, Kalkan locuiește în partea adiacentă a Mării Mediterane. Marea Neagră Kalkan poate intra în gurile Nistrului și Niprului. Acest tip de cambulă locuiește soluri noroioase și nisipoase la o adâncime de cel mult o sută de metri. Marea Azov locuiește în subspecii Azovului Kalkan, a cărui mărime este ceva mai mică decât dimensiunea Kalkanului Mării Negre.

Kalkan este un pește rătăcitor.

Dieta din Kalkan include crustacee mici, moluște, pești mici. Tinerii din Kalkan se hrănesc într-o măsură mai mare cu crustaceele, iar Kalkansii adulți – crabi și pești de jos (mănâncă cel puțin o sută cincizeci de grame de pește pe zi).

În Marea Roșie se găsesc aproximativ zece specii de căpșuni.

Așa este. Numele celor mai renumiți dintre ei în traducere în rusă înseamnă “flungerul lui Moise”. Pentru această fluture este caracterizat de o dimensiune mică – lungimea corpului este de numai aproximativ douăzeci și cinci de centimetri. Are o adâncime care nu depășește cincisprezece metri. În dieta din cambulă, Moses include nevertebratele. Predominant petrece timp fără mișcare, îngropat în pământ.

fl Fluturașul râului locuiește în rezervoarele de apă dulce.

Nu este chiar afirmația corectă. Un fluturos de râu poate intra în lacuri și râuri și poate călători la o distanță de sute de kilometri în apă dulce. Cu toate acestea, flounderul râului nu se reproduce nici măcar în corpurile de apă dulce. În Federația Rusă, o fluture râu se găsește în Azov și Marea Neagră, precum și în zonele Alb, Barents și Baltic.

Fluturașul râului aparține aceleiași familii ca și halibutul.

Această familie este de fapt cambră. Cu toate acestea, mărimile acestor două specii diferă semnificativ una de alta. În cazul în care greutatea halibutului poate ajunge la trei sute de kilograme, masa de râu (sau, așa cum se mai spune, bruta) nu depășește adesea 500 de grame.

Marea Baltică este “bogată” cu fluturi de râu. Se întâlnește peste tot. Fluierul de râu se referă la peștele marin masiv. Fluierul de râu are o importanță comercială importantă. În câțiva ani, producția acestei fluturi a ajuns la treisprezece procente din captura totală de pește. Fluierul de râu trăiește la adâncimi de cel puțin șaisprezece sau optsprezece metri. De regulă, acest tip de fluturaș este păstrat pe nisip.

fl Fluturașul râului este un locuitor obișnuit al Golfului Finlandei.

Într-adevăr, nu veți surprinde pe nimeni.Râul de râu preferă oarecum țărmul sudic al golfului la nord. Acest lucru se explică prin faptul că, în partea de sud, impactul apelor saline din Marea Baltică este mai pronunțat.

În timpul reproducerii, o fluture râu pune o cantitate imensă de ouă.

La femele mai mari de fluture râu acest număr poate ajunge la două milioane. Răsăritul apare în primăvară. În Golful Finlanda durează din mai până în iunie. Interesant, caviarul din această specie de fluture este liber-plutitor. Femelele plasează caviarul pe un fund de piatră sau nisip. Dar caviarul se dezvoltă deja direct în coloana de apă. Fry cambulă în comportamentul lor nu diferă de puietul altor specii de pești plați – acestea se depun la baza numai după metamorfoza (corpul este aplatizat, ambii ochi sunt pe de o parte, se prăjește devine asimetrică).

Fluturașul turbo este membru al familiei Kalkan.

În vechime, pescarii au numit acest pește “pilvin”. Turbo (sau un romb mare) este semnificativ diferit de fluturașul râului. În primul rând, dimensiunea turbo-ului este mult mai mare. În al doilea rând, locația ochilor – ochii de calcan sunt situați pe partea stângă. În al treilea rând, lățimea aripioarelor pelvine – este mult mai mare cu un romb mare.

Un romb mare este un pește mare.

Lungimea unor persoane atinge un metru. De regulă, este de aproximativ optzeci de centimetri. În Golful Finlandei, cambulă de o dimensiune mai mică se întâlnește adesea. Un diamant mare are un corp înalt. Înălțimea corpului turbo este de jumătate din lungimea sa.

Turbo – un prădător-prădător.

Turbo are o gura mare. Ambele fălci sunt așezate cu dinți ascuțiți, care au dimensiuni mici. Dieta unui romb mare este în principal pește: cod, gerbil, și chiar flounder de râu. De asemenea, mănâncă gândacii de mare, și, uneori, crustacee. În metodele de vânătoare și de mâncare, calcanul reamintește fluturașul râului – se învârte încet de-a lungul fundului, căutând victima sau, ascuns în adăpostul său, îl așteaptă. Tyrbo vânează ca o floare de râu. Turbo se târî încet de-a lungul fundului în căutarea prada sau o așteaptă, ascuns și deghizat ca culoarea pământului.

Pastilă mare cu pâlnie liberă.

Ca și în cazul fluturii râurilor. Metamorfoza în larvele turbulente se termină atunci când lungimea corpului lor atinge aproximativ douăzeci și cinci de centimetri. Apoi se duc la viață în partea de jos.

Romanul mare preferă profunzimea considerabilă. Adâncimea, de regulă, nu depășește o sută de metri. Îi place nisipul sau fundul noroios.

Add a Comment