bufniță

Owl (LAT Strigiformes sau Striges.) – reprezentantul desprinderii păsărilor de pradă, inclusiv mai mult de 220 de specii mari și mijlocii, în special păsări nocturne, comune în toate țările lumii. Dar aspectul tuturor bufnițelor este similar. Acest fapt indică faptul că această apariție le oferă acestor păsări șansa de a vâna cu succes în întuneric. Dar mărimea bufnițelor diferă foarte mult. Masa lor variază de la cincizeci de grame la patru kilograme și jumătate. Bufnițele întregii lumi s-au stabilit. Nu-i găsiți decât în ​​Antarctica. Șaptezeci de specii trăiesc în Rusia. Owls rareori construiesc cuiburi pe cont propriu. Mult mai des se folosesc cuiburi abandonate de patruzeci, ciori sau copaci. Baza de nutriție pentru majoritatea bufnițelor este păsările mici și rozătoarele.

Organe de vedere unice.

Majoritatea păsărilor au ochi pe partea laterală a capului. Bufnițele nu o fac. Ochii uriași sunt situați în față. La urma urmei, bufnițele (ocazional, lipsite de miros) sunt active seara și noaptea. Ei au o viziune binoculară, care oferă bufnițelor capacitatea de a determina cu precizie distanța față de victima aleasă. Și, ca o bufniță nu se poate transforma ochii dintr-o parte în alta (globii oculari condensați cu oasele craniului), se pot concentra asupra unui obiect de atac.

Bufnițele au un gât flexibil.

Ochii sunt fixați, dar gâtul se poate roti 270 grade. Owl înainte de atac trebuie neapărat să “țintească” – în timp ce își întoarce capul în toate direcțiile.

În plus față de o viziune specială, sovieticii au o audiere specială.

Este datorită lui că aceste păsări, fără nici o eroare, determină locul în care victima lor este și distanța față de ea. Audierea unică a bufnițelor se datorează discului cu fața, care formează pene dense pe partea din față a capului – acestea sunt situate într-un inel.

Bufii zboară fără zgomot.

Un astfel de zbor liniștit este asigurat de un penaj extrem de slăbit și moale. Astfel, abilitatea de a zbura în tăcere este o altă adaptare la viața de noapte – asociată în principal cu vânătoarea.

Au gheare lungi.

Lung și curbat. Și sunt foarte ascuțite. Multe bufnițe au două degete îndreptate în față și două degete îndreptate în spate. Fără asemenea arme, ar fi dificil pentru ei să profite de pradă.

Toate bufnițele vânează noaptea.

Mulți da, dar nu toți. După cum știți, există excepții de la orice regulă. Deci aici a fost fără ei. De exemplu, buchete și bufnite bufnite, care trăiesc în țara noastră. Și unii dintre bufnițele sunt forțați să vâneze în timpul zilei trăsăturile naturale ale locurilor în care trăiesc. Bufna albă, care trăiește în tundră, vânează câteva luni la lumina zilei, pentru că în timpul verii soarele nu depășește orizontul.

Perechile de bufnițe de familie creează o viață întreagă.

Da, aceste păsări se caracterizează prin constanță în viața de familie. Este interesant faptul că printre pui cei mai în vârstă au mai multe șanse să supraviețuiască. În timpul hrănirii cu furaje, ele pot fi satisfăcute consumând puii care au fost hrăniți ultima dată.

o Bufnițele cu urechi lungi sunt reprezentanții cei mai comuni ai detașamentului din partea europeană a Rusiei. Aceste bufnițe le-au dat numele datorită urechilor formate din pene. O bufniță cu multă înălțime îi place în special să se stabilească în pădurile de conifere, dar poate fi găsită în diferite parcuri. Persoanele “sudice” conduc un stil de viață sedentar, în timp ce persoanele “nordice” sunt păsări migratoare. În dieta de bufnițe urechi sunt mici rozătoare, shrews. Mișcările imprudente ale acestora din urmă le condamnă la rolul victimei.

Bufna polară este cea mai mare pasăre din ordinea bufnițelor din regiunea arctică.

Greutatea corporală a femelei este în medie de trei kilograme, iar masculul este de doi kilograme și jumătate. Anvergura aripii este mai mare de jumătate de metru. Îl puteți întâlni în tundra Americii de Nord, Groenlandei, Eurasiei. De asemenea, trăiește pe mai multe insule ale Oceanului Arctic. În condiții naturale, ei trăiesc aproximativ opt ani.

Filin este una dintre cele mai mari bufnite.

Greutatea acestei pasari este mai mare de trei kilograme. Prefera să locuiască în locuri cele mai vizitate de oameni.Pentru acest rol, păduri dense ideale.

fe Pene de owl protejează o persoană de nenorociri.

Deci, în Kazahstan și în Asia Centrală, a căror populație credea că figura misterioasă pe fiecare pene al vulturului nu este nimic mai mult decât zicând din Coran.

În timpul sezonului de împerechere, bufnițele aranjează “concerte”.

Căsătoria începe în luna martie. Un călător, rătăcit în habitatul filoanelor în acest moment al anului, poate fi ușor înspăimântat de hohoterii: femeia și masculul publică aceste sunete mai întâi separat și apoi un duet. Filin este numit “Pugach” – la urma urmei, nu este suficient acest hohot surd, astfel încât “spectacolul” se termină cu un râs puternic. Principalul produs al filamentelor este rozătoarele. De asemenea, mănâncă amfibieni, insecte, reptile și chiar păsări.

Bufna este o pasăre foarte curajoasă.

Locuiește în orașe mici, sate și sate din regiunile sudice ale Rusiei. Această pasăre poate lua la zbor de pisici. Casa bufniță își păstrează mâncarea, ascunzându-și surplusurile în locuri izolate.

Vulturul pescuiește pește. Această specie de bufniță trăiește în Primorye, pe coasta Mării Okhotsk, pe Kuriles, Sahalin și Japonia. Un loc favorit pentru înființarea cuibului în aceste păsări este râurile inundate cu copaci înalți. Există goluri necesare pentru viață, iar în râu principala sursă de hrană este peștele. Prindeți bufnițele în două feluri. Primul trebuie urmărit de la obiecte situate în imediata vecinătate a apei de intimitate. Al doilea – rătăcește în apă de mică adâncime, apucând peștele din apropiere.

Bufnițele se pot așeza chiar pe pământ sau în puțuri.

Aceasta este în principal caracteristică indivizilor al căror habitat este tundra sau deșertul. De exemplu, bufnița vizuini (al doilea nume – pestera bufniță) populează vizuini mai mari rozătoarelor în America de Nord și de Sud.

Bufni – reprezentanți tipici de bufnițe.

Ca majoritatea restului detașamentului, ei locuiesc în păduri, trăiesc în goluri, mănâncă rozătoare. În Rusia, puteți întâlni indivizi din trei specii din acest gen: bufniță cu barbă, cu coadă lungă și gri. Acesta din urmă se găsește chiar și în parcurile mari, primele două să evite întâlnirile cu oamenii.

Bufnițele sunt foarte curioase.

În timpul iernii în taiga, ei zboară adesea după un bărbat, în timp ce zboară de la un copac la altul. În bufetul rusesc locuiește bufnița cenușie și cu coada lungă, dar bufnița cu barbă este mai cunoscută în America de Nord. Aceste bufnițe pot râde atât de tare încât vor sperieri chiar pe vânătorii cu experiență.

Add a Comment