pinguini



Penguins (lat spheniscclassae.) – o familie de păsări marine flightless, singura pingvinoobraznyh detașare. Doar optsprezece specii sunt incluse în grupul de pinguini. Toți membrii acestei familii înot bine și se scufundă. Pinguinii sunt de origine străveche. Domeniul lor de reședință este limitat la emisfera sudică. Cele mai multe specii de pinguini trăiesc între 45 ° și 60 ° latitudine sudică. Antarctica și insulele din apropiere – acesta este locul unde trăiește cel mai mare număr de păsări.
Culoarea tuturor persoanelor este aproape monotonă: spatele este întunecat, pieptul și stomacul sunt albe. Trufe sau pene colorate în unele pinguini completează îmbrăcămintea de bază. Lungimea medie a pinguinului variază între 60 și 70 de centimetri, iar greutatea este cuprinsă între 5 și 6 kilograme. Este adevărat că există și specii mai mari.
jumătate bun sau chiar trei sferturi din viata ei petrec in apa (care contribuie la structura și forma corpurilor lor). Aceste păsări uimitoare se hrănesc cu calmar, pește, nevertebrate marine mici. Aceasta dieta va permite sa acumuleze rezerve de grăsime care pinguinii petrec în timpul aplicării de incubare sau molting (nu mănâncă în acest moment).

Cuvântul „pinguin” a fost inventat mult mai devreme decât au fost descoperite păsările.

Europenii au numit această denumire „aurul înaripat, care trăiește pe țărmurile Atlanticului de Nord”. După descoperirea adevăratelor pinguini, a apărut o confuzie. Și chiar acum cuvântul englez „pinguin” denotă atât pinguinii, cât și leii fără aripi.


primii pinguini fierăstrău, europenii le-au luat pentru gâște.

Au fost marinari ai echipei Vasco da Gama. Întâlnindu-și o pasăre neobișnuită, au crezut că era un tip special de gâște.

Pinguinii sunt un simbol al Antarcticii.

Este adevărat, dar numai cinci specii de pinguini s-au adaptat să trăiască în condiții de viață aspre. Trebuie amintit faptul că aborigenii – băștinașii din Antarctica – sunt singurele Pinguinii imperiali, care petrec în această regiune toată viața. Alți pinguini părăsesc Antarctica odată cu debutul toamnei.

Pinguinii au o structură specială a corpului, diferită de alte păsări.

Forma corpului este raționalizată (ceea ce facilitează mișcarea ușoară prin apă). Sternul pinguinului are o chilă, care servește drept suport pentru musculatura puternică. Acest lucru este necesar pentru pinguini pentru scufundări. Toate celelalte păsări care nu zboară nu au nicio chilă. Pinguinii au oase dense (spre deosebire de alte păsări care au oase tubulare care facilitează zborul lor).

Pinguinii trăiesc în colonii.

Aceste așezări sunt uriașe, numărul de păsări din acestea poate ajunge la mai multe milioane. Machetarea site-ului este selectat în funcție de posibilele pericole: cuib se face în adăposturi, în cazul în care există o oportunitate de a ataca animale de pradă de pe uscat. Pe insule, pinguinii cuibăresc deschis. Potrivit oamenilor de știință, pinguinii sunt cele mai sociale din toate păsările. Cu toate acestea, în fiecare regulă există o excepție. Deci, în acest caz. De exemplu, pinguinii magnifici preferă să trăiască în perechi, în colonia pe care o intră foarte, foarte rar.

Penguinul imperial este cel mai mare.

Absolut. Cresterea sa este mai mult de un metru, iar greutatea este de 45 kg (în principal din cauza depozitelor de grăsime).

Cel mai mic pinguin cântărește doar un kilogram.

Este un mic pinguin. În principiu, numele în sine vorbește de la sine. Greutatea lor corporală poate fi de la una la două kilograme și jumătate. Lungimea corpului este de 30-40 centimetri. Ei locuiesc în principal pe coasta de sud a Australiei, precum și pe insulele nordice și sudice din Noua Zeelandă.

Chick hașuri pinguin împărat în timpul iernii.

Este uimitor, dar, trăind în condiții dure, iar rasa Pinguinii imperiali în timpul iernii, atunci când restul păsărilor muta din aceste locuri mai calde. Femela prezintă doar un singur ou, pe care masculul îl ascunde de frig în pliul abdominal. Barbatul rămâne în colonie, iar femela merge să se hrănească în mare. Când o fată apare în mijlocul iernii, femeia care o întoarce îl alimentează cu alimente halucinogene stocate în stomac.Bărbatul, care pierde mai mult de jumătate din greutate, trece puii mamei și se duce în mare, unde petrece o lună și jumătate. Trebuie remarcat faptul că prizele de pui din ou sunt goale și apoi peste câteva săptămâni îngroșate cu pene.

Pinguinii își petrec cea mai mare parte a vieții în apă.

Aproximativ 75% din timp, pinguinii sunt dedicați mediului ambiant. Ei s-au adaptat atat de mult incat aripile lor amintesc de aripioarele mamiferelor marine, iar aproape toate penele sunt comparabile cu scalele.

Pinguinii înot bine.

Și nu numai bun, dar excelent! Pot atinge viteze de până la 40 de kilometri pe oră.

Cea mai rapidă modalitate de a călători este prin „înotul delfinilor”.

Esența acestei „metode” este după cum urmează: pinguinii, apoi scufundați, apoi săriți din apă, adică comportamentul lor seamănă cu comportamentul delfinilor. Căci exact ceea ce fac, nu este încă clar: fie pentru viteză, fie pentru a reduce rezistența, fie pentru a-și înșela inamicii naturali.

Pinguinii se scufundă bine.

Gravitatea specifică a corpului lor datorată oaselor grele și absența airbagurilor subcutanate permite pinguinilor să se scufunde în apă la o adâncime de peste două sute de metri. Și de exemplu, pinguinii imperiali se pot scufunda până la o adâncime de un kilometru și jumătate! Cu toate acestea, nu este încă posibil să aflăm ce fac ei acolo.

Pe pământ, pinguinii țin corpul în poziție verticală.

Au picioare scurte și groase, care sunt de asemenea referite înapoi (adică se află în spatele centrului de greutate). Când conduceți, pinguinii se bazează și pe coadă. Ele pot merge doar într-o poziție verticală și cu pași mici. Dacă este nevoie de o mișcare mai rapidă, atunci ei alunecă pe burtă, împingând capacul de zăpadă cu picioarele și aripile.

Pinguinii lipsesc simțul mirosului.

Absent sau foarte slab, ca într-adevăr, la toate păsările.

Ochii pinguinilor sunt perfect adaptați la condițiile de viață din mediul acvatic.

Au o cornee plată a ochilor, astfel încât în ​​afara pinguinilor de apă sunt oarecum scurte. Contractilitatea și extensibilitatea elevului pinguinilor îi ajută la o adâncime de 100 de metri să se adapteze rapid la schimbarea condițiilor de iluminare a apei.

Pinguinii sunt sensibili la poluarea apei.

Nu este surprinzător, mai ales când vine vorba despre poluarea cu petrol. Ea (ulei) scoruri aceste păsări penele și intră în stomacul lor. Proprietățile impermeabile ale penei sunt pierdute, iar pinguinii complet epuizați pot fi aruncați la țărm.



Add a Comment