Chipmunks



Chipmunks

fac parte din familia veverițelor și fac parte din genul rozătoarelor. Genul chipmunk include douăzeci și cinci de specii. Majoritatea acestor specii locuiesc pe teritoriul Americii de Nord. Este de asemenea cunoscută și o specie de chipmunks eurasiatică. Acesta este un maculat asiatic (siberian).

Greutatea bomboanelor, în funcție de apartenența la orice tip, variază de la treizeci la o sută douăzeci de grame. Dimensiunile chibiurilor pot fi de la cinci la cincisprezece centimetri, iar coada lor – de la șapte la doisprezece centimetri.


Chipmunks sunt active în timpul zilei. Locuința subterană a acestor animale (este strict personală, pentru că cei doi bomboane nu se găsesc niciodată într-un cuib), de regulă, are o structură simplă și constă din două camere. Alimentele principale ale chips-urilor sunt semințe de plante, dar ele se pot hrăni și cu hrană pentru animale. Foarte important pentru chipmunks este furnizarea de alimente pentru sezonul de iarnă, care se desfășoară în luna august.

Imediat după ieșirea din hibernare, se începe o rutină. La o lună după împerechere, apar patru până la zece pui, care după două luni pot conduce o viață independentă. Speranța de viață a chipeșelor este în medie de doi până la trei ani. Aceste animale sunt purtători de aproximativ opt agenți patogeni de boli periculoase. Astfel de boli includ, de exemplu, encefalita transmisă de căpușe și toxoplasmoza. Chipmunk devine adesea favoritul unui animal de companie. Un atribut obligatoriu al celulei (ar trebui să fie metalic) este roata.

Interesant este faptul că animalul și-a luat numele datorită sunetului special pe care îl produce înainte de ploaie, care seamănă cu cuvântul „chipmunk”.

Chip-uri notabile au adus personajele de desene animate Chip și Dale, precum și filmul „Alvin și Chipmunks” (2007). Iar orașele Krasnoturinsk și Volchansk, care se află în regiunea Sverdlovsk, au și chipul unui bomboane pe brațele lor.

Chipmunk arată ca o veveriță.

O astfel de analogie este, dacă vă acorde o atenție la apariția Veveritele și veverițe, în timp ce legăturile familiale Veveritelor încă mai aproape de marmote și veverițe (prin analogie cu ei, el are pungi de obraz, care Veverița folosește pentru a trage mici porțiuni de produse alimentare) . Structura corpului chipsetului este destul de „lemnoasă” – ghearele nu sunt foarte lungi și o diferență semnificativă în lungimea picioarelor din față și din spate.

chip Chipmuncul siberian este singurul reprezentant al chipeșelor eurasiatice.

Așa este. Lungimea corpului său ajunge la șaptesprezece centimetri, iar coada – treisprezece centimetri. Lungimea cozii este întotdeauna mai mare de jumătate din lungimea corpului. Bărbații chibienilor sibieni nu sunt lungi, iar blănurile de vară aproape nu diferă de cea de iarnă. Blana de pe partea superioară a corpului are o culoare gri roșie, iar cinci benzi înguste înguste se alternează cu cele mai ușoare. Culoarea blanii pe abdomen este albă.

Zona de distribuție a chipeșelor din Siberia este destul de mare.

siberian Chipmunk populează întreaga zonă Taiga euroasiatică – dar cea mai mare densitate de Chipmunks de decontare observate în pădurile de foioase pin-Primorye Teritoriului. Aici, în cei mai favorabili ani, pe teritoriul unui kilometru pătrat pot trăi până la două sute sau trei sute din aceste animale.

Chipmunks sunt active în timpul zilei.

În timp ce chipeșele petrec o perioadă considerabilă de timp pe teren, ele urcă bine copacii. Adăposturile acestor animale sunt pur și simplu utilate. În ceea ce privește tipii, chipeșele le consideră adesea adăposturile lor. Motivul pentru aceasta este tocmai predominanța stilului de viață terestru în rândul indivizilor. În cazul în care locul de reședință al acestor animale sunt resturi, nu se săpească deloc. Cuibul se află aici în golurile dintre pietre.

Casa subterană a chipeșelor are o structură simplă.

Desigur, această judecată este foarte relativă. Într-o astfel de locuință, de regulă, există două camere.Primul este cuiburile, care sunt umplute cu frunze uscate si iarba. Al doilea – o cămară. Acesta este locul în care chipeșele își păstrează consumabilele. Pentru aceste locuințe subterane ale acestor animale se caracterizează prezența unor proporții mici, care acționează ca o toaletă. În casă puteți obține o singură cale – lungimea cursului este de aproximativ trei metri și jumătate. Lazul este adesea sub rădăcinile copacilor și este invizibil cu ochiul liber. Chipmunk nu se limitează la un singur cuib, deci pe teritoriul său există mai multe locuințe. Aceste gropi folosesc pentru a economisi provizii pentru sezonul de iarna. Ca cuiburile de vara, chilotii pot folosi spatii sub trunchiuri de arbori cazuti, goluri la radacini sau in picioare putrede. Uneori, o pasăre obișnuită devine un adăpost pentru un bomboane.

Chipmunks trăiesc singuri.

Într-adevăr, cuvântul colectiv în acest caz este inadecvat. Fiecare individ locuiește pe propriul său sit și are propriile cuiburi. În ceea ce-l privește pe cei doi, cei doi chiloți nu vor putea niciodată să se întâlnească unul cu celălalt în același adăpost.

Chiuvetele sunt caracterizate de prezența unui sistem complex de alarme sonore.

Dacă animalul simte pericolul, atunci fie publică un trill destul de ascuțit, fie fluieră monosillabic.

Chipulii sunt nomazi de sălbăticie.

Sunt forțați să se rătăcească de lipsa hranei pentru animale, de exemplu, în ani slabi. Într-un loc nou, aceste animale creează adăposturi temporare pentru ei înșiși. De exemplu, în Orientul Îndepărtat și în Siberia de Est, timpul pentru maturarea câmpurilor de cereale coincide cu timpul necesar ca chipeșele să meargă la ele. Pentru zonele montane, migrația „chiftelelor” este caracteristică. Desigur, acestea din urmă sunt legate de momentul în care boabele încep să se coacă.

Dieta chips-urilor este foarte diversă.

Relativ diverse. O parte semnificativă a acesteia constă din semințe de plante sălbatice și cultivate – semințe de cedru, tei, arțar, cenușă de munte, șarpe. În primăvară și vară, dieta este diversificată prin muguri, lăstari și fructe de padure de plante erbacee. De exemplu, afine și merițe. Cazuri frecvente de atacuri de bomboane pe câmpurile agricole cu hrișcă și grâu în timpul maturării boabelor. Daunele aduse economiei naționale de pe urma atacurilor de bomboane și alte rozătoare sunt palpabile. Chipul alimentar produs rareori mănâncă imediat. De regulă, aceste animale mănâncă pliculețele obișnuite cu alimente și le duc în spatele lor. Deja acolo, într-un mediu liniștit, mănâncă. Interesant este faptul că bomboanele sunt capabile să mănânce nu numai alimente vegetale, ci și animale. Astfel, moluștele și insectele pot fi adăugate la dieta lor.

August este momentul pentru achiziții publice.

Aceasta este o perioadă foarte importantă pentru chipeșele. Aceste animale încep să umple camera lor de cămară cu boabe, nuci, ciuperci uscate, ghindă, fructe de pădure. În procesul de pregătire pentru sezonul de iarnă, bomboanele transportă alimente în pungile de obraz. În același timp, cu animalele, animalele depășesc deseori distanțe foarte mari (chiar mai mult de un kilometru). Greutatea totală a stocurilor de bomboane poate ajunge la șase kilograme. Stocuri similare din aceste animale mici atrag adesea alte animale. Aceasta este o pradă ușoară, de exemplu, pentru un mistreț, un sâmbătă sau un urs. Dacă un depozit cu provizii a fost deja găsit, chipmunk nu poate face nimic. Mărimea mică a acestui animal nu-i dă dreptul să se certe cu răpitorii. Când fură chipeșul se execută alături de hoț, în timp ce își chir cu disperare și își răsuce coada.

Pentru un chipmunk, un fenomen asemănător hibernării de iarnă este caracteristic.

Este destul de lungă: începe la sfârșitul lunii septembrie – începutul lunii noiembrie și se încheie abia în martie – aprilie; în aceleași zone din nord, chișcoanele pot fi într-o stare de hibernare timp de șapte luni. Hibernarea provoacă cățelul să încetinească toate procesele de viață. De exemplu, frecvența de respirație a chicoșelor devine egală cu doar două respirații pe minut, iar temperatura corpului animalului scade la trei până la opt grade.

Animalele se trezesc în timpul perioadei de încălzire a primăverii.

Aici vin în stocuri la îndemână, făcute în vara, care în timpul hibernării de iarnă au fost păstrate toate în aceeași gaură. De obicei, în timpul iernii animalele nu mănâncă este gătit toate stocurile, lăsând astfel o parte semnificativă a unui arc de foame – în cazul în care de această dată rezervele devastate, Chipmunk pot muri de foame.

Gonul de la bomboane începe imediat după eliberarea lor din hibernare.

„Bullyingul” fluierat de femele cheamă bărbații care, la un apel similar, alerg de la o distanță de două sau trei sute de metri. Gon nu poate face fără bărbați. La o lună după împerechere, femela din adăpostul ei apare puii goi și orbi, a căror masă rar depășește patru grame. Dungile întunecate de pe spatele copiilor apar doar câteva zile după naștere. Primiți ochii lor, tineri doar treizeci și prima zi de viață, și apoi devin capabile de a sub supravegherea mamei de a părăsi gaura și începe să exploreze lumea din jurul lor. Viața independentă a chipeșelor începe la vârsta de două luni. Principala preocupare a tinerilor devine Chipmunks o colecție de stocuri în sezonul de iarnă, aceste animale maturitatea sexuală este atinsă numai după un an. În mediul natural, speranța de viață a chipeșelor este în medie de doi până la trei ani.

chip Chipul din Siberia este un obiect ușor pentru vânătoare.

Acest animal are destui inamici, care sunt toți prădătorii care locuiesc în habitatul chipmuncii. Veverița este o pradă tuturor mici Kuny (hermelina, samur și altele), precum și vulpi. De multe ori, cauza morții devine urs Chipmunk, sau mai degrabă, dinții lui (într-un moment când el este în căutarea de hrană, adăpost Chipmunk digs). Printre păsări, dușmanii pentru animalele mici sunt, în principal, șoimi și viermi.


Chipmunks sunt adesea plantate de oameni în apartamentele urbane.

Mai mult decât atât, aceste animale aparțin unuia dintre omul cel mai iubit de rozătoare, cauza care taie și rochie neobișnuit de frumos de animale, iar în ziua lor (nu de noapte) de activitate, precum și Chipmunks de curățenie. Aceste calități conduc la faptul că chipmunk devine un animal de companie. Este adevărat că aceste animale se reproduc extrem de prost în captivitate. Acest proces preia controlul zoologilor.

Dacă o persoană decide să pornească un ciocan, atunci ar trebui să ofere cele mai confortabile condiții pentru acest animal.

Cutia nu trebuie să fie în niciun caz din lemn, deoarece piesele din lemn sunt strânse cu o viteză incredibilă (o cușcă de metal va rezolva această problemă). Dar în interiorul cuștii trebuie să fie obiecte din lemn (poate fi o varietate de bastoane și rafturi). ele sunt necesare pentru ca animalul să-și macină dinții. Lungimea și lățimea celulei nu ar trebui să fie mai mică de patruzeci de centimetri, iar înălțimea trebuie să depășească optzeci de santimetrov.Obyazatelnym atribuie celule Chipmunks.Centrarea o roată, dimensiunile care trebuie să fie puțin mai mică decât în ​​cazul unei veverițe. Necesitatea de a avea o roată se explică prin creșterea activității motrice a animalului, care, în caz de nemulțumire, va conduce la o boală a animalelor. Mai mult decât atât, roata Chipmunks.Centrarea și îndeplinește rolul de descărcare emoțională, ajutând astfel, pentru a evita creșterea bruscă a sistemului nervos al animalului. Celulele trebuie să fie neapărat alimentatoare și adapatorilor, și o casă de adăpost și de depozitare a stocurilor (nevoile veverite naturale trebuie să fie îndeplinite). Desigur, nu trebuie să uităm de sănătatea animalului sălbatic. Deci, dacă Chipmunk a scăpat și de care aveți nevoie pentru a prinde, în orice caz, nu-l poate apuca de coadă (vârful cozii, în special). Motivul pentru acest lucru este că în carapace, ca și multe alte animale, pielea de pe coadă este îndepărtată destul de ușor. După aceasta, rămâne numai scheletul osteomuscular, care, pe măsură ce se usucă, este mâncat de un bomboane. Astfel, coada se va pierde o dată pentru totdeauna.

Chipmunks sunt animale curate.

Chipmunk menține în mod constant instinct „gaura“ folosind unul și același unghi ca și o toaletă – tavă poate servi ca un fel de mâncare de săpun, înzestrat cu un fund dublu.Instalați-l pe cel din urmă strict în locul pe care la ales animalul. Stăpânul ar trebui să curețe tava și jgheaburile în fiecare zi. Poți curăța cuștile când se murdărește. O dată pe lună este foarte de dorit să se efectueze o curățare generală în cușca animalului.

diet Dieta chips-ului trebuie să fie similară cu cea din natură.

Astfel, dieta animalelor ar trebui să includă diverse semințe, ciuperci, nuci. Straturile de plante, fructe de padure etc. Întreținerea chips-urilor într-un apartament presupune folosirea furajelor special concepute. Este uscat (70%) și furaje suculentă (30%). Înainte de a trata chips-ul cu o mâncare suculentă, trebuie să clătiți bine acest produs sub apă curentă. În acest caz, bineînțeles, urmați și calitatea bună a hranei pentru animale. Fructele sunt administrate animalelor fără piele. Dieta chips-urilor ar trebui să excludă migdalele. Motivul este acidul cianhidric conținut în ele. Acesta din urmă este foarte periculos pentru animal. Chipmunks nu refuza niciodată semințe de floarea soarelui, fulgi de ovăz, păpădie, fructe de pădure și alte delicatese. Pentru a determina dacă un macul este suficient pentru a fi hrănit, trebuie să analizați cantitatea de stoc făcută de el.

Pentru chipeșele care trăiesc acasă, hibernarea nu este caracteristică.

În timp ce rudele care trăiesc în habitatul lor natural intră în hibernare, chipeșele din casă pierde pur și simplu activitatea lor. În aceste luni rareori părăsesc casa. Mai mult decât atât, uneori, în iarna încep să arate o activitate similară vara (alerg și mănâncă). Cu toate acestea, după o anumită perioadă de timp, ei se întorc din nou în adăpostul lor și pot rămâne în el mai mult de două săptămâni fără pauză.

Chipmunks pot fi obișnuiți cu mâinile.

În acest caz, trăsătura naturală a animalului este foarte utilă în realizarea rezervelor. Acest instinct îi încurajează să intre în contact cu persoana care îi oferă mâncarea. Frica de o persoană este mult mai puțin decât un instinct alimentar, deci, cu o oră de hrănire, chipmunk încetează să considere o persoană ca fiind inamicul său și se adaptează la el. După o lungă conversație, chipmunk devine aproape un animal domestic, care în orice moment poate fi mângâiat. Veverițele nu deranjează întotdeauna sari sub canapea și podea, pentru a rula în dulap, și într-adevăr de mers pe jos mei în jurul valorii de apartament – dar, în cazul în care veverita este din cușca lui, el ar trebui să fie ținut sub supraveghere atentă a proprietarului. Acest lucru se datorează faptului că acest animal poate urca oriunde și poate încerca totul pe dintele propriu. În timp ce mergeți în jurul apartamentului, nu este permisă cățelul să aibă lucruri în camera din care animalul poate cădea sau pe care poate cădea pe sine. În plus, pe podea nu ar trebui să fie deschise prize, fire, orice fel de agenți chimici și plante otrăvitoare. Eliberarea regulată a animalului pentru plimbări în apartament nu ar trebui să fie, deoarece, având în vedere viteza și dexteritatea chipmunk într-o secundă poate sări în ușa deschisă sau fereastră și nu se mai întoarce niciodată. Atunci când țineți un bomboane într-un apartament, este necesar să nu uitați că acest animal este, prin natura sa, sălbatic. Indiferent cât de bine a fost obișnuit un mâner cu mâinile, la prima ocazie poate să muște în mod corespunzător – din acest motiv animalul trebuie luat de sus. Această măsură simplă vă permite să vă salvați mâinile de pe dinții puternici și puternici ai unui macul.

Chipmunk este de importanță comercială.

Valoare mică de pescuit. În acest caz, se folosește numai pielea animalului; bagajele sunt prinse în timpul șanțului. În această perioadă aceste animale devin ușor accesibile.

Chipmunk este unul dintre cei mai dăunători rozători. Această judecată este foarte fiabilă pentru zona taiga. Chipmunk este cauza unor pierderi economice semnificative. Motivul pentru aceasta este dorința lui în căutarea hranei pentru a distruge depozitele cu cereale, pentru a distruge culturile în câmp, pentru a fura alimentele din fermele de păsări. În sudul orașului Primorye, bomboanele dăunează serios culturilor de grădină și pepene galben.Și toate pentru a ajunge la semințele conținute în ele.



Add a Comment