Cele mai mari păsări



Păsările sunt adevărații stăpâni ai corpului. Cu toate acestea, posibilitatea zborului a impus o restricție asupra dimensiunii acestor creaturi cu pene. Adevărat, păsările fără zbor au putut să-și mărească masa. Se crede că unele dintre păsările care nu au zburat au cântărit chiar și 300-400 kg.

În acest indicator, chiar și pterodactilii care au o masă de 250 kg rămân în urmă. Cu toate acestea, pentru a ridica un corp greu în aer, a fost nevoie de o anvergură de până la 15 metri.


Astăzi, dimensiunea și greutatea păsărilor au devenit mai modeste. Despre cei mai mari reprezentanți ai acestei clase și vor fi discutate. Aceasta va lua în considerare atât mărimea, cât și greutatea păsării.

Cele mai mari păsări

Pinguinul imperial.

Din întreaga familie de pinguini, acesta este cel mai mare gen. Masculii pot atinge o înălțime de 122 cm și cântăresc până la 40-45 kg. În plus, masa musculară a acestei păsări este cea mai mare dintre toate păsările, este realizată de sân. Pasărea are un penaj negru pe spate și pe piept – alb. Ajută la ascunderea în apă a inamicilor. Pentru prima dată, oamenii au învățat despre astfel de pinguini în timpul expediției Bellingshausen în 1819-1822. Păsările mari trăiesc în gheață în jurul Antarcticii, dar pot merge și ele pe continentul sudic pentru a se împerechea și a incuba descendenții. În total, oamenii de știință au numărat 38 de colonii ale pinguinului imperial, numărul total de indivizi în ele fiind de aproximativ 300 de mii. Această pasăre de mare își găsește mâncarea în ocean. În acest împărat pinguinii vâna în grupuri. Vânătoarea de pește și krill, păsările înoată la o viteză de 3-6 km / h și pot să se scufunde până la o adâncime de 500 de metri. Sub apă, acești pinguini pot ajunge până la 15 minute. Există puțini inamici naturali la păsări, astfel încât aceștia pot trăi până la 25 de ani.

Cele mai mari păsări

Vulturul mării Steller. Această pasăre mare aparține familiei de șoimi. Locuiește în zonele de coastă din nord-estul Asiei. Lungimea totală a vulturului este de 1,1 metri, iar aripile sale sunt de 2,5 metri. Acesta cântărește 7,5-9 kg. Culoarea păsării este întunecoasă, cu impregnări de culoare albă. Vulturul mare al lui Steller mănâncă pește, uneori mamiferele mici și carii devin prada. Pasărea construiește cuiburile sale în apropierea mării, pe copaci, înaltă de la sol. Masa turistică neorganizată a periclitat terenurile de reproducere ale vulturului mării. Ca urmare, numărul de specii a scăzut la 7500 de persoane. Astăzi, vulturul mării Steller este înscris în Cartea Roșie, protejat de stat.

Cele mai mari păsări

Drofa.

Speciile sale exterioare, această pasăre este oarecum ca o struț. Numai acum bustardul poate zbura, fiind cel mai greu dintre toți reprezentanții de zbor din clasa sa. Derivația se găsește în stepele și semi-deșerturile din Eurasia. Bărbații au dimensiunile, comparabile cu curcani, adevărul, cântăresc mult mai mult. Greutatea corporală a masculilor ajunge până la 20 kg, cu o lungime de 105-110 cm. Aripile sunt de asemenea lungi și late, intervalul fiind de 190-260 cm, ceea ce permite bustardului să prindă curenții de aer. Dar corpul greu nu permite decolarea instantanee, zboară ca o avionă grea. Pasărea, de obicei, face o alergare împotriva vântului și se ridică. Drofa preferă să se miște încet pe teren. Aceste păsări preferă să se rătăcească în mici exemplare de același sex. Bustarii se hrănesc atât cu plante, cât și cu insecte. Printre dușmanii naturali ai păsărilor – păsările ruinare, precum și vulpea, lupul. Defrișarea pădurilor de către om a servit drept un impuls pentru creșterea populației de păsări, dar în curând oamenii au început să distrugă această specie. În total, în natură sunt aproximativ 50 000 de bustari, dintre care jumătate trăiesc în Spania.

Cele mai mari păsări

Macara.

Această pasăre este un popular favorit, multe piese și povești sunt compuse despre asta. Macaralele au o gamă largă de habitate, pot fi găsite în Asia, Europa, Australia și America de Nord. Cu toate acestea, toate speciile acestei păsări sunt asociate invariabil cu apa și cu zonele umede. Această distribuție sa datorat moștenirii lungi a genului, are deja vechime de câțiva milioane de ani. Creșterea macaralelor poate ajunge la 180-190 cm și cântăresc 8-9 kg. În acest caz, anvergura aripii unei pasari mândre ajunge la 2 metri. Macaralele sunt omnivore, mănâncă atât plante, cât și animale.Dieta include, de asemenea, pește, broaște, șerpi, insecte. Cuiburi de macarale lor sunt de obicei construite în apă, stuf de stuf sau iarbă mlaștină. În același timp, plasturii de apă împiedică pătrunderea pradătoarelor de pământ în ouă. Unele specii de macarale sunt destul de mici, care se datorează activităților umane.

Cele mai mari păsări

Pelican curat.

Reprezentanții acestei familii se numără printre cele mai mari păsări de apă. Lungimea corpului adulților poate ajunge la 1,8 metri, luând în considerare un cioc destul de mare. Masa pelicanului curl ajunge la 14 kg, iar aripile sunt de 2 metri. Numele său a fost dat pelicanului datorită locației de pe spatele capului și a coroanei de pene curlate. Această pasăre zboară bine, poate zbura. Și în apă pelicanul se simte minunat. Dar nu se pot scufunda, datorită structurii speciale a labei. Pelicanul săpătură pește prin scufundarea capului și a gâtului în apă. De aceea pasărea preferă să trăiască în apă puțin adâncă. Pelicani trăiesc în perechi constante într-o colonie de câteva zeci sau 4-5 perechi. Cuibul construiește o pasăre pe o insulă plutitoare sau direct într-o stuf, femeia o face, masculul aduce materiale. Astăzi pelicanul curly este listat în Cartea Roșie. În Eurasia, la începutul secolului al XX-lea, numărul de rezervoare adecvate pentru a trăi specia a scăzut brusc. Ca urmare a pelicaniilor curat în Europa nu există mai mult de o mie de perechi. Vânătoarea este interzisă.

Cele mai mari păsări

Gât negru. Această pasăre aparține familiei de șoimi. Lungimea totală a gâtului negru este de aproximativ un metru, iar gama aripilor sale este de până la 3 metri. O pasăre mare cântărește până la 12 kg. Vulturul negru este o pasăre sedentară care trăiește la poalele Europei de Sud, Africa de Nord și Asia Centrală. Principala hrană pentru vulturi este carrion. Vulturii ei privesc afară, plutind în aer. Pentru a găsi un vultur hrănitoare pot zbura pe distanțe lungi, până la 400 km pe zi. Picioarele slabe nu permit acestor păsări să-și poarte pradă cu ele, așa că sunt forțate să mănânce cât mai mult cu putință, descoperind-o. Deoarece vulturii mănâncă țesuturi moi, au ales zone cu un climat blând – carnea congelată nu le convine. Păsările trăiesc până la 50 de ani. Își construiesc cuiburile pe copaci sau pe stânci, de obicei nu merg în colonie. În unele popoare vulturi sunt păsări sacre care se ocupă de sufletele morților.

Cele mai mari păsări

Swan.

Aceste păsări grațioase pot ajunge și la dimensiuni considerabile. Lebedele pot cântări până la 15 kg, iar aripile lor sunt de până la 2,5 metri. Creșterea adulților ajunge la 180 cm. În apă păsările arata grațios, dar la sol labe scurte duc la mers pe jos ciudat. Păsările au dezvoltat mușchii, datorită cărora se efectuează în fiecare an mii de kilometri de zboruri. Lebedele sunt păsări foarte frumoase, care diferă în devotamentul lor. Atât bărbații, cât și cei de sex feminin împreună își cresc descendenții în timpul primului an sau doi de viață. Lebedele trăiesc în apă, pot fi lacuri, estuare și chiar mlaștini. O pasăre se hrănește cu plante acvatice mici. Lebedele nu se pot scufunda, scufundă capul cu gâtul și partea din față a corpului. Datorită numărului redus de vânătoare, lebedele nu sunt interzise. Odată cu apariția vremii reci, aceste păsări zboară spre sud destul de târziu, dar se întorc una din primele. În Australia și Noua Zeelandă, se află specia de lebede negre. Aceste păsări sunt puțin mai mici și nu zboară pentru iernare.

Cele mai mari păsări

Albatrosul. Această pasăre rătăcitoare este cea mai mare dintre toate, capabilă să zboare. Albatroșii regali au o aripă record de 3,7 metri. Păsările adulte ating o greutate de 11 kg. Deși mărimea corpului nu este atât de mare, aripile albatrosului sunt uriașe. Habitatul principal al acestor păsări este apele din jurul Antarcticii. Cuiburi în insule îndepărtate. Albatrosii sunt rătăciți care au ocupat resturi de pământ în Oceanul de Sud. Genul lor este destul de vechi, cei mai vechi reprezentanți au trăit acum 12-15 milioane de ani. Aceste păsări au o fertilitate scăzută și o perioadă lungă de pubertate (6-10 ani), dar trăiesc până la 58 de ani. Acest lucru este facilitat de mortalitatea scăzută în rândul păsărilor adulte.Principalul dușman al albatrosului este o natură poluantă. Marinarii crede cu superstiție că apariția unor păsări marine marine mari reprezintă o furtună viitoare.

Cele mai mari păsări


. Aceste păsări mari de zbor sunt cele mai mari din Australia și Noua Guinee. Numele casetei a venit din cuvântul papuan pentru „capul cu coarne”. Faptul este că păsările au o creștere pe frunte, care se numește acum o cască. Creșterea indivizilor adulți poate ajunge la 2 metri și cântăresc până la 50 kg. Deși cassowarii nu pot zbura, pot accelera la 50 km / h și pot sări la o înălțime de 1,5 metri. Femeie mai mare și mai strălucitoare pictată. Picioarele păsării sunt foarte puternice, au trei degete și au gheare ascuțite. Cassowaries trăiesc în păduri tropicale, conducând un stil de viață ascuns. Activitatea principală este pe timp de noapte. Principalele produse alimentare de păsări sunt fructe, precum și ciuperci, melci și insecte mici, animale. Nu există dușmani naturali în cassowaries, dar o pasăre poate chiar ataca o persoană dacă este speriată. Ca rezultat, această pasăre este Cartea Recordurilor Guinness recunoscută ca fiind cea mai periculoasă pe planetă. Loviturile ghearelor sale ascuțite sunt foarte periculoase și chiar pot duce la moarte. Aceste păsări trăiesc în natură până la 19 ani, iar în captivitate această perioadă este dublată. Cassowarii datorită cărnii, penei și chiar ghearelor de mult timp au făcut obiectul vânătorii și al exterminării. Astăzi, oamenii au început să-i protejeze în parcurile naționale australiene.

Cele mai mari păsări

Ostrich.

Despre care pasăre este cea mai mare pe planetă, toată lumea știe. Creșterea struților ajunge la 2,7 metri și cântărește 130 kg. Natura nu a dat păsărilor grele abilitatea de a zbura – nu au o chile, iar mușchii pieptului sunt slab dezvoltați. Aripile în sine sunt subdezvoltate. Dar, datorită labei puternice, struții pot alerga rapid, accelerând până la 70 km / oră. Această pasăre trăiește în locuri uscate, fără copaci, în Africa și Orientul Mijlociu. De obicei, struții se adună în turme mici, adesea se coacă împreună cu turma de zebre sau antilope. Pasărea este poligamă, iar mai multe femele trăiesc cu bărbatul. În timpul sezonului de împerechere, tatăl familiei ocupă o suprafață de câțiva kilometri pătrați, îndepărtându-i pe concurenți. Principala hrană a păsărilor mari este plantele, dar uneori se hrănesc cu animale mici și chiar cu carouri. Struții nu au dinți, așa că trebuie să înghită pietre mici pentru a mânca alimente. Această pasăre, de asemenea, stabilește cele mai mari ouă, care, de asemenea, incubă masculul. Ei au o greutate de până la 2 kg și în lungime de 15-21 cm. De asemenea, struțul are cel mai mare ochi din lumea animală, care, în greutate, este chiar mai mare decât creierul. Trăiți aceleași struți africani sunt, de asemenea, destul de lungi, până la 75 de ani.



Add a Comment