botgros



Dubonosy

sunt unite în genul de păsări din familia finch. Dimensiunea dubbinelor nu depășește mărimea tulpinii. Constituția este densă, capul este mare. Dubonosy sunt înzestrate cu o colorare foarte frumoasă a penajului.

Zona de distribuție a Dubonos acoperă teritoriile din India de Nord și Africa de Nord, latitudinile temperate din Asia și Europa. Prefera să se stabilească în pădurile de foioase.


În luna aprilie începe construcția cuiburilor bananelor. Numărul de ouă din zidărie variază de la trei la șapte. Nasizhivanie ouă – sarcina de sex feminin Dubonosa, dar în hrănirea de pui implicat ambii părinți. Puii sunt în cuib, în ​​medie, timp de douăsprezece zile.

Dubonos sunt grainspeckers, dar dieta lor include nu numai semințe de plante diferite, dar și insecte.

botgros

Forma ciocului este o caracteristică distinctivă a bananelor.

Ciocul masiv gros se îmbină imperceptibil cu fruntea. Ciocul are o formă conică.

Colorarea penei de coada este foarte frumoasă. Acest lucru este valabil numai pentru masculii acestor păsări. Partea din spate a capului, a coroanei și a frunții prezintă o nuanță maro deschisă. Umerii sunt de culoare maro-castan, iar gatul este gri-roz. Nadhvoste la masculi-dubonosov are o culoare maro-masiv. Vin de culoare gri-este tipic partea abdominală a corpului, și negru – pene Makhov, benzi bărbia în jurul cioc, capastru si coada. Culoarea penajului femeii îndoielnice este oarecum mai puțină decât cea a bărbatului.

Pădurile foioase sunt un habitat preferat pentru Dubonos.

În plus, în cazul în care nu departe de acestea se cultivă cultivate sau fructe de padure în creștere și livezi sălbatic. Cu toate acestea, Dubonos (în ciuda acestei circumstanțe) se poate situa bine în parcuri, păduri, păduri mixte și chiar în mlaștini.

Dubonos este o pasăre migratoare.

Numai în regiunile de nord ale zonei sale de distribuție. În regiunile sudice de distribuție, aceste păsări sunt considerate nomade. La locurile de cuibărit, bananele ajung în primăvară – începutul sosirii este în luna martie, iar sfârșitul – în luna mai.

Construcția cuiburilor bananelor începe în aprilie.

Podeaua conține trei până la șapte ouă. Cu toate acestea, cel mai adesea sunt patru sau cinci. Suprafața ouălor este verde deschis, cu un model slab. Nasizhivaniyu angajate în principal în feminin. În acest moment, bărbatul o hrănește, dar o înlocuiește doar ocazional. Puii se nasc in prima jumatate a lunii iulie. Sunt în cuib timp de unsprezece până la paisprezece zile. Iar femela si masculul iau parte la hrănirea puilor (alimente sunt larve de insecte, și ele însele insecte, precum și semințe de plante). La sfârșitul lunii iulie, are loc primul zbor de cuiburi din cuib. În acest moment, se maturizează diverse fructe de padure, semințele cărora servesc drept bază furajeră atât pentru adulți, cât și pentru tinerii duboni. Puii inițial sunt păstrați separat unul de celălalt. Fuziunea lor are loc în luna august. Turnuri mici de tineri Dubonos în acest moment umbla prin grădini și grădini de fructe.

Dubonos sunt specii de păsări.

Dieta nutritivă a bananelor include semințe de fructe de piatră și plante de fructe de padure. Semințele de cireșe sălbatice, prune, cireșe și altele. Dieta mai multe soiuri în detrimentul semințelor de porumb, mazăre, floarea-soarelui, arin, frasin, tei si paltin. Dubonosy mănâncă și insecte. În zonele în care populația de plante dubioase este abundentă, grădinile cu fructe și fructe de pădure pot avea unele consecințe negative pentru o persoană de la vizitele la aceste păsări.

botgros

Armoniul se distinge prin colorarea penajului.

nuanță galben-verzuie au o burtă și nadhvoste spinare sau negru mat învestită spate, piept, gât și cap al acestei păsări. O oglindă albă decorează aripa unui dub. Ienuprul se distinge de cel obișnuit și de dimensiunea mai mare. Copacul de ienupăr a fost numit pentru numele său datorită specificității alimentelor sale – consumă numai semințe de ienupăr. În legătură cu această circumstanță, gama de distribuție a indivizilor acestei specii coincide cu regiunile de creștere a arha. Archovyh Dubonos locuiește în păduri de munte de ienupăr din Asia Centrală, Anterioară și Orientul Mijlociu.

Ouipoziția în masă a ouălor de dubiositate comună are loc în luna mai.

Socketul este realizat sub forma unei pahare adânci. Diametrul său variază de la douăzeci până la douăzeci și doi de centimetri, înălțimea de cuib – opt până la zece centimetri, diametrul pan – de la șapte la opt centimetri și adâncimea tăvii – patru până la cinci centimetri. Ca material de construcție, bananele folosesc rădăcini, crengi, etc. Ramurile grosiere formează stratul exterior al cuibului. Părul de păr, tulpini uscate subțiri formează baza așternutului. Masoneria, de regulă, constă în patru sau cinci ouă. Durata incubării este de două săptămâni. Nestlings sunt primite de la părinți în primele zile de viață ca alimente de practic doar insecte. Puțin mai târziu, puii trec la alimentarea cu legume. Două gheare pe an pentru dubios – un fenomen practic imposibil. Plecarea are loc la sfârșitul verii – începutul toamnei.

Copacii obișnuiți sunt obișnuiți în toată Eurasia.

Suprafața sa de distribuție este într-adevăr destul de largă și acoperă teritoriile din Insulele Britanice în Japonia. Cu toate acestea, aceste păsări sunt încă rare în teritoriile care merg departe spre nord și spre nord-est. Astfel, în țările scandinave pot fi văzute foarte rar. În timpul zborurilor migratoare, trunchiurile obișnuite ajung în Turcia, Algeria și Maroc.

Dubonasul obișnuit poate fi păstrat acasă.

Atenția iubitorilor atrage frumoasa sa culoare. Cu toate acestea, ca o pasăre domestice, dubonos sunt încă rare. Cu toate acestea, durata vieții unui copac dubios într-o cușcă este mare și nu este îmblânzit atât de mult. Pentru întreținerea în casă, Dubonos necesită o celulă spațioasă. Barele din lemn sunt inadmisibile, deoarece această pasăre le mușcă ușor. Dubonos ar trebui să aibă întotdeauna acces la apă curată proaspătă. În dieta de banane trebuie să includă în mod necesar semințe (de exemplu, in, ovăz, semințe de floarea-soarelui); oase (de exemplu, cireșe, cireșe, cireșe); fructe de padure (de exemplu, cenușă de munte, cireș de pasăre, cătină, trandafir, viburnum); fructe și legume (de exemplu, mere, castraveți); boboci de brad (actuale în primăvara – muguri de pomi fructiferi). Pentru a îmbunătăți digestia, este necesar să se dea nisip, nisip, pietriș. Dubonos are un caracter flegmatic. Această pasăre are obiceiul să stea în același loc o perioadă lungă de timp. În același timp, practic nu se mișcă. Dar abilitățile mentale ale lui Dubonos erau încă talentați. Persoanele fizice sunt inteligente și curajoase. Dubonosy aduce deseori daune semnificative fermierilor de camioane și, uneori, distrug complet întreaga cultură.

Blue Dubonos are o culoare coada albastră.

Lungimea corpului acestei păsări este, în medie, nouăzeci de centimetri. Albastrul este culoarea principală a penajului, iar pe aripi tonul este mai întunecat. Pe aripile sunt dungi galbene vizibile în mod clar. La femei, albastru grosbeak culoarea penajul de bază este o tentă maronie o tentă de albastru se observă numai în partea inferioară a spatelui. Bărbații tineri sunt complet albastri. Un stejar albastru nu este ușor de detectat. În ciuda unei astfel de culori strălucitoare a penajului. În special, de culoare de lumină scăzută devine foarte închis, aproape invizibil (în acest caz, Dubonosov ușor confundat cu boul pasăre de sex masculin).



Add a Comment