bodârlău



Loon

(lat Gavia.) – una dintre cele mai vechi păsări de pe teren sunt incluse în echipa gagaroobraznyh. Rămășițele fosile ale celui mai vechi scufundator aparțin Oligocenului superior din America de Nord. Din miocenul inferior începe o poveste de genul Gagara.

bodârlău


Acum sunt 5 tipuri de hota pe pământ. Habitatul lor este limitat la emisfera nordică – acesta este teritoriul de la stepa pădurii și deșerturile polare. Gagerii sunt legați de păsările migratoare.

Hibernare în mările ne-înghețate din Europa și coasta Pacificului. Și când rezervoarele, unde cuibăresc, devin libere de gheață, în locurile acestea se reapară bârfele. Dimensiunea acestor păsări este comparabilă cu mărimea unei gâscă, cu o greutate de până la șase kilogramm.Gagary adaptat la viata, care este strâns legat de mediul apos. Ei își petrec toată viața pe apă. Excepție (ieșire la pământ) – perioadă de cuibare.

Viața unui vânător este de peste douăzeci de ani. Se crede că perechile acestor păsări nu se dezintegrează de-a lungul vieții lor. Principala bază alimentară este un pește mic. Dieta este completată cu viermi, insecte, moluște și crustacee. Foarte rar mănâncă plante alimentare.

În Rusia, trăiesc toate tipurile existente de iepure. Acest negru-

, roșu (cele două cele mai numeroase din specii țării noastre), alb-facturat (cuiburi dincolo de Cercul Polar, în Federația Rusă, această specie este reprezentată de un număr mic de indivizi), polar (obzhila Insulele Commander) și belosheynaya (găsit în partea de nord a Chukotka) Loon. Beloklyuk scafandru este deja enumerate în Cartea Roșie.

Gagarii sunt înotători excelenți.

Trunchi acestor păsări are un ax în formă, picioarele sunt prevăzute cu straturi subțiri și sunt predate înapoi – acest lucru permite Loon înoate perfect.

Gagars se scufunda perfect.

Și aceste păsări uimitoare sunt adaptate la acest lucru. Ei au un os destul de greu și pot apăsa penele asupra corpului, reducând astfel cantitatea de aer sub ele. După astfel de adaptări este foarte ușor să se scufunde. Se pot scufunda până la o adâncime de 75 de metri, putând rămâne sub apă timp de aproximativ opt minute. În cazul în care orice Loon pericol, mai degrabă se arunca cu capul sub apă (care, de altfel, ei sunt capabili de a face cu o viteză surprinzătoare) decât trage în sus în aer.

Gagarii sunt păsări de mare.

Acestea pot fi văzute în rezervoarele de apă dulce numai în perioada de reproducere, precum și în timpul migrației. Ei își petrec restul vieții pe mare.

Sezonul de reproducere se caracterizează prin cuiburi pe corpuri de apă în picioare care au apă limpede.

Cuibul este situat chiar pe această apă, de cele mai multe ori pe mal, cu vegetație densă sub formă de ierburi. O altă caracteristică ar trebui să aibă un corp selectabil de apă – diametrul său nu poate fi mai mic decât lungimea decolarului. Și este de aproximativ cincizeci de metri. Din iarbă și plante moarte, loons construi un cuib. Din ea fac 1-2 laze pentru a coborî în apă și a se ridica înapoi.

În fiecare an, bucatele se întorc în cuibul lor.

Făcând astfel, strigă cu voce tare către vecini despre sosire. În cazul în care, cu toate acestea, pentru a plasa cuiburile lor se apropie de un alt specimen, în Loons să-l înoate și să încerce să-i intimideze: plânge, bate din labele lui în apă, etc. această rivalitate poate merge până la luptă.

Zidurile conțin două ouă.

Mai rar – una, chiar mai puțin frecventă – trei. Forma ouălor este alungită; culoarea este maro închis sau maro-verzui, conține gălbenușuri și pată întunecată. Atât bărbații, cât și femeile participă la ouăle de incubație (deși femeia le oferă mult mai mult timp).

Gagarii distrag în mod interesant atenția din cuib. Dacă

Loon simte abordarea de pericol, este truc: alunecă ușor în apă, apoi iese afară din cuib și să înoate cu o complet indiferentă la toate punctele de vedere. Pentru a sperie dușmanul, scafandrul poate începe, de asemenea, să țipă, să arunce aripi etc.

De la nașterea cuibărului știu cum să înoate perfect.

Aproape așa. Dar totuși, în primele zile după ecloziune, se petrec, ascunzându-se în iarbă – pe țărm.Sau călătorește în zona din jur pe spatele părinților tăi! Numai după șase sau chiar șapte săptămâni devin independenți.

Gagaram este dificil de mutat pe uscat.

Și acesta este adevărul. Aceste caracteristici ale structurii lor, care dau aceste păsări posibilitatea de a înota și se arunca cu capul, împiedică libera circulație a acestora pe teren – ei pot doar târască aici, în timp ce împinge labele de pe pământ. Dar puii care se deschid se deplasează destul de ușor în jurul pământului.

Gagarii decolează numai din apă și stau numai pe apă.

Decolările sunt de fapt precedate de o scurgere suficient de lungă a apei și chiar împotriva vântului. Gagarii nu știu cum să manevreze bine în aer, care se datorează dimensiunilor mici ale aripilor și coada. Prin urmare, ei zboară drept și rapid. Una dintre caracteristicile distinctive ale Loons de la alte păsări de apă – este o modalitate de „aterizare“ – ei stau chiar pe burtă, în timp ce nu inhibă, nici picioare, nici aripi.

Gagarii au voce tare.

Și chiar numele acestor păsări a venit din strigătul strigăt al „ha-ha-rra” (mai ales când îl auziți în timpul cuiburilor). Acest strigăt poate veni fie de la bărbatul singur, fie de la ambii parteneri (în vânători roșii).

conc Concertele Gagar sunt uimitoare.

Călătorul, aflat în habitatul unui vânător, poate fi ușor înspăimântat de râs în ceață dimineața. Acest râs. „Crazy, ca un cocoș”. Acest lucru nu este nimic ca si cum spune, din care rădăcinile trăiesc în strigătul de avertizare al Loon polare și se facturează galben– el este foarte similar cu râs strident și tare.

Găurile și toadstools sunt o unitate.

Deci, unii zoologi consideră. Într-adevăr, în afară, aceste păsări sunt foarte asemănătoare. Asa este modul lor de viata. Dar mai des întâlnită este împărțirea acestor păsări în două detașamente separate. De fapt, acestea diferă chiar și în ceea ce privește localizarea membranelor de pe degete. Și numărul de ouă puse de asemenea variază foarte mult. În Loons ouătoare o medie a două ouă (verde oliv), în timp ce grebes – de la trei până la opt (off-alb). Dimensiunile hotelor depășesc considerabil dimensiunile drenurilor.

Gagarii, care locuiau în partea europeană a Rusiei, de mult timp erau obiecte de vânătoare.

Și nu este deloc în carne (este comestibil, dar din cauza gustului existent al uleiului de pește, a fost folosit de puțini). Mai devreme în moda au fost pălării de la femei și mufe de pe piept de hoods. De asemenea, au făcut papuci, care, între altele, făceau parte din costumul național al karelienilor.




Add a Comment